úterý 22. března 2011

pavilony

I. Řazení obrazů a minimální odstupové vzdálenosti

Obrazy jsou řazeny chronologicky (na radu vedoucí galerie v Moravském Krumlově). Podle velikosti a orientace plátna existuje šest variant (A-F), které mají různé odstupové vzdálenosti a různé nároky na prostor, ze kterých je odvozen jednoduchý tvar šesti typů pavilonů. 

Ke dvaceti “pavilonům“ pro dvacet obrazů jsou přiřazeny čtyři pavilony jiných funkcí (vstup, zázemí..) 


  
II. Kompaktní varianta

  




Pavilony jsou spojeny do jednoho celku, přesto se ve hmotě projevují prostory pro jednotlivé obrazy. Výškovým posunem místností je vytvořena rampa jak v rámci galerie, tak na její střeše (pro veřejnost). 


 
III. Varianta samostatných pavilonů 













Pavilony se řadí okolo cesty svahem a dál na jeho hraně, celá cesta je dlouhá do 500 m, část ve svahu má sklon vhodný pro bezbariérový přístup k pavilonům. 


a) cesta je provlečena jednotlivými objekty, stává se součástí galerie, návštěvníci Slovanské epopeje prochází stejnou cestou jako ostatní, oživují stezky a dávají jim novou funkci. 

 
b) pavilony jsou propojeny podzemní cestou (možná zčásti otevřenou), nad ní probíhá další vrstva, ze které vybíhají pochozí střechy pavilonů za bariéru stromů, a vytvářejí tak nový pohled na Prahu




4 komentáře:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Obě varianty jsou dobré, ale nejsou perfektní. Nezačne mě to u pátého pavilónu nudit? A je správné chodit po střeše slovanské epopeje?

    OdpovědětVymazat
  3. .....lepsi je kompaktni varianta (tu bych dokoncil), jednotlive pavilonky jsou lakave, ale rozmisteni kolem cesty je toporne a neni uplne jasne jak je radit, musela byste je rozprasit nepravidelne po svahu (je vsak mozne obrazy vystavit bez poradi a radu??) , naopak kompaktni varianta umoznuje dat obrazum poradi a rad, objekt je cestou kolem nich, stavbu bych vsak nedelal z monumentalniho materialu, ale lehkou a mozna prusvitnou, ph

    OdpovědětVymazat
  4. dobry den sarko, nemam zadne zpravy o vasi dalsi praci, prosim aktualizujte blog nejlepe kazdy druhy den, je to jen na vas, ph

    OdpovědětVymazat